Van der Sar klaargestoomd voor directiefunctie bij Ajax

Voormalig doelman Edwin van der Sar zal op korte termijn worden toegevoegd aan de directie van Ajax. Michael Kinsbergen, voormalig directeur van het online marketingbedrijf Nedstat, gaat de recordinternational als ad-interim klaarstomen voor de functie van directievoorzitter.

Van der Sar klaargestoomd voor directiefunctie bij Ajax

Van der Sar en de Amsterdamse zakenman zullen spoedig worden benoemd tot nieuwe directeur. De benoeming van de oud-doelman van onder meer Ajax en Manchester United is een keuze van de nieuwe raad van commissarissen, met Hans Wijers als president-commissaris. Leo van Wijk, Theo van Duivenbode, Dolf Collee en Ernst Ligthart zijn de andere commissarissen.

Van der Sar gaat in Amsterdam samen met technisch manager Marc Overmars, Henri van der Aat (commerciële zaken) en Jeroen Slop (financiële zaken) de directie vormen.

De aanstelling van Van der Sar wordt eveneens gesteund door Johan Cruijff. Hij voorziet graag een belangrijke rol voor oud-spelers van de Amsterdamse club en heeft met Overmars en Van der Sar in een belangrijke functie daarmee zijn wens ingewilligd zien worden. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's