Van der Sar hekelt wangedrag van eigen supporters

De Europa League-wedstrijd van Ajax tegen Standard Luik werd ontsierd door vuurwerk. Ajax-directeur Edwin van der Sar hekelde het gedrag van de eigen fans.

Van der Sar hekelt wangedrag van eigen supporters

'Dit is een grote smet op onze Europese campagne', zei Van der Sar tegen Het Laatste Nieuws na het 1-1 gelijkspel over het vuurwerk. 'Ik heb Standard meteen onze excuses aangeboden. Er is ook iemand gewond geraakt. We hopen dat het meevalt.'

Van der Sar meldde dat de Ajax-supporters twee keer zijn gecontroleerd, bij vertrek uit Amsterdam en bij aankomst bij Sclessin. 'En toch komt er vuurwerk naar binnen. Dat is uit den boze', aldus de oud-international. 'We hebben bij Standard de beelden opgevraagd en gaan proberen de daders op te sporen. Dan besluiten we of we maatregelen nemen.'

Scheidsrechter Bobby Madden achtte donderdag een onderbreking na zeven minuten noodzakelijk nadat vanuit het Ajax-vak op Sclessin vuurwerk was gegooid richting andere delen van het stadion en op het veld.

De actie was mede ingegeven door het vuurwerk dat de Standard-fans tijdens de wedstrijd in Amsterdam hadden afgestoken, waarbij ook een familievak in de Arena werd bestookt. De Belgische club kreeg daarvoor een boete van honderdduizend euro opgelegd.

Bekijk hier al onze video's