Van der Meer keert terug naar Oekraïne

Reacties

Erik van der Meer keert komende maandag of dinsdag terug naar Oekraïne. Zijn werkgever Metallurg Donetsk, waar de oud-verdediger werkzaam is als hoofd jeugdopleidingen, is voor onbepaalde tijd verhuisd naar Lviv.

Van der Meer keert terug naar Oekraïne

Die stad ligt in het uiterste westen van het land, op meer 1.000 à 1.100 kilometer van Donetsk; vlakbij die stad had vorige week donderdag de vliegtuigramp met vlucht MH17 plaats.

'De afstand tot Donetsk is twee keer de afstand van Nederland naar München', stelt Van der Meer in gesprek met Voetbal International. 'Waar wij zitten is het écht veilig. Daarom twijfel ik niet om terug te gaan.'

'Al zei het onderbuikgevoel vorige week natuurlijk wel iets anders', vervolgt de vroegere speler onder meer FC Utrecht en Cambuur Leeuwaren. 'Dat een passagiersvliegtuig op tien kilometer hoogte uit de lucht wordt geschoten is iets verschrikkelijks. Op dat moment wilde ik helemaal niet meer terug naar Oekraïne, zelfs niet naar een gebied (Lviv, red.) waar de mensen niets aan deze situatie kunnen doen.'

Vanwege de onrust in de Oost-Oekraïne zat Van der Meer al sinds 22 mei in Nederland. Toen al was werken in Donetsk te gevaarlijk. De komende periode zal hij met Metallurg Donetsk bespreken wat hij als hoofd jeugdopleidingen in Lviv kan doen.

De hoofdmacht van Metallurg Donetsk speelt vrijdag zijn eerste thuiswedstrijd van het nieuwe seizoen, tegen Dnjepr Dnipropetrovsk, in Lviv, in het stadion van Karpaty. Ook grootmacht Shakhtar Donetsk zal de komende periode zijn thuisduels in deze stad afwerken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.