Van der Maarel na zeldzame goal: 'Ik was verdwaald'

Mark van der Maarel haalde opgelucht adem na zijn goal tegen SC Cambuur. De aanvoerder van FC Utrecht brak met een kopbal het verzet van de thuisploeg en had zo een belangrijk aandeel in de 2-0 zege.

'Ik baalde dat Haller nog scoorde, anders was ik helemaal het mannetje geweest', zei de doelpuntenmaker met een knipoog bij de NOS. De verdediger maakte met zijn goal een einde aan een doelpuntendroogte op vrijdagavond. Van der Maarel maakte de eerste Eredivisie-goal op een vrijdag sinds 377 minuten en verdubbelde het doelpuntentotaal in zijn loopbaan 'Dan doe ik het maar, als niemand anders het doet. Ik was daar een beetje verdwaald.'

Van der Maarel zag dat zijn ploeg het lange tijd lastig had met het felle spel van Cambuur. 'De jongens van Cambuur lieten zich opnaaien door het publiek en het was aan ons om daar een antwoord op te hebben.' Arbiter Bas Nijhuis had met name voor rust zijn handen vol aan de pittige duels. 'Twee spelers liepen met een ei op hun hoofd en Ayoub had last van zijn ribben', omschreef de rechtsback de veldslag.

Volgens coach Erik ten Hag had de scheidsrechter het wel korter mogen houden, zo vertelde hij bij FOX Sports. 'Je weet dat een ploeg waarbij het water aan de lippen staat agressief gaat spelen. Ik snap dat, ik zou het als tegenstander ook doen tegen een goed voetballende ploeg. ' Collega Sipke Hulshoff, de interim-coach van Cambuur, wees de niet toegekende strafschop na een overtreding op Rai Vloet aan als kantelpunt. 'Volgens mij struikelt hij over zijn eigen benen', luidde het oordeel van Ten Hag bij het zien van de beelden.

De Utrecht-trainer was niet tevreden over het optreden van zijn ploeg in aanvallend opzicht. 'We brachten te weinig. Je moet in de laatste fase momenten herkennen en het tempo verhogen.' Dat uitgerekend Van der Maarel de wedstrijd open brak, was volgens Ten Hag treffend. 'Hij staat symbool voor de wilskracht van onze ploeg.'