Van der Linden, Vormer en Molhoek schikken

De rode kaart leverde zowel Ruud Vormer als Antoine van der Linden een schorsing voor één duel op. Rogier Molhoek werd zwaarder bestraft, terwijl de uitsluiting van Viktor Elm zonder gevolgen bleef.

Van der Linden, Vormer en Molhoek schikken

Van der Linden ging in de fout tijdens het duel met RKC Waalwijk (2-2). De aanklager van de KNVB achtte een schorsing op zijn plaats van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De Heraclied accepteerde het voorstel en mist daardoor het duel met NAC Breda. Voor de Amelose club is zijn absentie extra vervelend, omdat trainer Peter Bosz door blessureleed al niet kan beschikken over Mark Looms en Birger Maertens.

Voor Vormer was zaterdag het duel met FC Groningen al binnen elf minuten voorbij. De middenvelder stopte Nicklas Pedersen onreglementair af en moest dat bekopen met een rode kaart. Die uitsluiting kost hem het duel met Feyenoord. Vormer ging akkoord met het voorstel van de aanklager van een schorsing voor twee duels waarvan één voorwaardelijk.

Molhoek zit langer op de strafbank. De middenvelder van VVV-Venlo moest de kleedkamer op zoeken na een overtreding op Nana Asare. De rode kaart levert hem een schorsing op voor vier duels, waarvan één voorwaardelijk. Dat had de aanklager hem eveneens voorgesteld.

De aanklager zag geen reden de rode kaart voor Elm te laten volgen door een schorsing. De Zweedse middenvelder van SC Heerenveen kan ondanks zijn uitsluiting in de slotfase van het duel met NEC (2-2) zondag in Amsterdam aantreden tegen Ajax. Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's