Van der Linden gaat avontuur aan bij 'beste club van Australië'

Reacties

Jop van der Linden gaat het eerste buitenlandse avontuur in zijn carrière aan. De 28-jarige verdediger verruilt AZ voor Sydney FC, dat de afgelopen twee seizoenen bovenaan eindigde in de Australische A-League. Van der Linden tekent voor één seizoen, mits hij de medische keuring doorstaat.

Van der Linden gaat avontuur aan bij 'beste club van Australië'

'Ik ben dolblij om in de A-League te gaan spelen bij de meest herkenbare club van Australië, zegt Van der Linden op de clubsite. 'Dit is een mooie uitdaging voor mij. Ik ken het succes van de club in de afgelopen jaren. Sydney FC staat in Nederland bekend als de beste club van Australië.'

Van der Linden kwam in 2015 naar AZ na een dienstverband bij Go Ahead Eagles. Daar raakte hij naarmate van tijd steeds meer uit beeld. De Alkmaarders verhuurden de verdediger afgelopen seizoen aan Willem II. Van der Linden speelde eerder ook voor Helmond Sport, AGOVV en Vitesse.

Hoewel Sydney afgelopen seizoen bovenaan eindigde in de A-League ging de titel naar Melbourne City. Die club was in de finals na verlenging met 2-3 te sterk. Het seizoen ervoor pakte Sydney wel het kampioenschap.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.