Van der Hoorn tekent driejarig contract bij Swansea

Reacties

Ajacied Mike van der Hoorn vervolgt zijn carrière definitief bij Swansea City. Beide clubs hebben de transfer bevestigd. De 23-jarige verdediger is het met de club uit Wales eens geworden over een driejarig contract.

Van der Hoorn tekent driejarig contract bij Swansea

Van der Hoorn, die afgelopen seizoen na de winterstop veelvuldig aan spelen toekwam, had bij Ajax nog een contract tot medio 2017. Daardoor was het ook voor de Amsterdammers financieel aantrekkelijk om hem deze zomer van de hand te doen. De hoofdstedelingen zouden zo'n 2,5 miljoen euro ontvangen voor de verdediger.

Van der Hoorn stapte in de zomer van 2013 van FC Utrecht over naar Ajax voor een kleine vier miljoen euro. Hij maakte afgelopen seizoen in achttien officiële duels van de hoofdmacht zijn opwachting en kwam in totaal tot 48 wedstrijden voor Ajax. In die optredens kwam hij tot vier treffers.

Swansea werd afgelopen seizoen twaalfde in de Premier League. Momenteel staan ook de Nederlandse aanvallers Marvin Emnes en Kenji Gorré bij de Welshmen onder contract. Eerder deze week nam Swansea al Leroy Fer definitief over van Queens Park Rangers. De middenvelder werd eerst gehuurd.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.