Van der Hoorn: doorbreken of vertrekken bij Ajax

Reacties

Het is nu of nooit voor Mike van der Hoorn. De 21-jarige verdediger wil dit seizoen definitief doorbreken bij Ajax. Lukt dat niet, dan gaat de verdediger volgend jaar zomer ondanks een doorlopend contract op zoek naar een nieuwe uitdaging.

Van der Hoorn: doorbreken of vertrekken bij Ajax

Na een teleurstellend eerste seizoen in de hoofdstad wil de verdediger hoe dan ook meer speelminuten gaan maken. 'Sommige spelers staan er meteen, andere jongens moeten wat meer geduld hebben. Dat laatste geldt ook voor mij', aldus de verdediger.

'Alleen kan ik niet eeuwig blijven wachten. Het is duidelijk: vorig jaar heb ik niet veel gespeeld, dat moet dit jaar anders. Lukt dat niet, dan is vertrekken zeker een optie. Je moet eerlijk zijn tegen jezelf', besluit Van der Hoorn, die dit seizoen op drie Eredivisieduels staat.

Bij de eerste twee wedstrijden van dit seizoen, de 4-1 zege op Vitesse (op de foto wordt hij bejubeld na zijn goal tegen de Arnhemmers) en 3-1 uitwinst bij AZ, was Van der Hoorn nog de vervanger van WK-ganger Joël Veltman. Tegen PSV (1-3) was hij niet van de partij en tegen FC Groningen (2-0 verlies) mocht de verdediger negen minuten invallen. Vorig seizoen bleef de teller voor Van der Hoorn ook op drie Eredivisieduels staan. Bij Jong Ajax kwam hij twaalf keer in actie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.