Van der Gun toegetreden tot de Centrale Spelers Raad

De samenstelling van de Centrale Spelers Raad (CSR) is ingrijpend gewijzigd. Een van de nieuwe gezichten is FC Utrecht-aanvaller Cedric van der Gun (foto). Hij gaat vanaf nu meepraten over de ontwikkelingen in het betaalde voetbal.

Van der Gun toegetreden tot de Centrale Spelers Raad

De CSR, die in de jaren tachtig werd opgezet door spelersvakbond VVCS, heeft een adviesfunctie bij de KNVB. Van Gaal was in 1985 de eerste voorzitter, de huidige bondscoach vertelde destijds dat hij hoopte via de inspraak van spelers tot een beter georganiseerd profvoetbal te komen.

De CSR is 27 jaar later nog steeds actief. Behalve Van der Gun maken ook Benjamin van den Broek (FC Den Bosch), Tim Bakens (SC Cambuur), Frank van Kouwen (De Graafschap) en Ruud Swinkels (PSV) hun entree.

Zij nemen de plaats in van de gestopte Jim van Fessem en de naar het buitenland vertrokken Koen van de Laak, Alje Schut en Arjan Swinkels. Wél aangebleven zijn Mark-Jan Fledderus (Roda JC Kerkrade), Jordens Peters (Willem II), Gerard Aafjes (PEC Zwolle), Steef Nieuwendaal en Robert van Boxel (beiden Sparta Rotterdam). Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's