Van der Gun blijft tobben met knieblessures

Opnieuw een forse tegenslag voor Cedric van der Gun. De aanvaller van FC Utrecht zakte vrijdag tijdens de training door een knie en dreigt opnieuw maanden uitgeschakeld te zijn.

Van der Gun blijft tobben met knieblessures

Van der Gun verloor zijn balans tijdens een passeeractie en verdraaide daarbij een knie. 'Alles wijst op een afgescheurde kruisband', treurt coach Foeke Booy op de website van zijn club, ook al heeft er nog geen onderzoek naar de ernst van de blessure plaatsgehad.

Mocht Van der Gun daadwerkelijk een kruisband hebben afgescheurd dan zal hij zes tot negen maanden niet aan voetballen toe kunnen komen. Dat zou in de laatste twee seizoenen al de derde zware knieblessure zijn voor de Hagenaar. In de zomer van 2005 ging het mis bij Borussia Dortmund, waardoor hij acht maanden moest toekijken en slechts drie duels in actie kwam voor de Duitse club.

In december 2006 blesseerde Van der Gun zijn rechterknie en stond hij drie maanden aan de kant. In totaal speelde de 27-jarige aanvaller achttien competitieduels namens FC Utrecht en scoorde hij vier keer.

Voor coach Booy komt de blessure van Van der Gun zeer ongelegen, aangezien Robin Nelisse en Ali Boussaboun afgelopen zondag al met kwetsuren van het veld stapten in de wedstrijd tegen FC Twente. Nelisse komt deze competitie niet meer in actie. De status van Boussaboun is nog onbekend omdat hij deze week thuis was gebleven vanwege een keelontsteking.

'We missen drie ervaren spelers die ook nog eens op dezelfde positie spelen', aldus coach Booy. 'We zullen het zondag tegen Willem II anders in moeten vullen en compenseren door allemaal een tandje extra bij te zetten. Want de opdracht blijft ongewijzigd: we moeten winnen.' De kans is groot dat de Roemeense aanwinst Lucian Sanmartean dit weekeinde zijn competitiedebuut maakt.

Bekijk hier al onze video's