Van der Gaag: 'PSV nam het heel serieus, dat was duidelijk'

Excelsior-trainer Mitchell van der Gaag erkent dat er voor zijn elftal weinig te halen was in de thuiswedstrijd tegen PSV, dat in Rotterdam met 1-3 won. De momenten dat de Eindhovenaren zaterdagavond in de problemen kwamen, waren schaars.

'Natuurlijk hoop je op een stuntje, zeker omdat je thuis speelt. Maar PSV wint niet voor niets al die uitwedstrijden. Je moet niet te vaak kunnen leven met een nederlaag, maar het kwaliteitsverschil was te groot', aldus Van der Gaag tegenover de NOS. Van onderschatting leek geen totaal geen sprake bij de bezoekers, die woensdag een uitwedstrijd spelen in de Champions League tegen FK Rostov.

'PSV heeft deze wedstrijd heel serieus genomen, dat was vanaf de eerste seconde duidelijk', stelt Van der Gaag. Excelsior was verrassend sterk aan het seizoen begonnen en staat na de nederlaag nog altijd achtste, maar had tegen de regerend landskampioen weinig in te brengen. 'Het was heel moeilijk voor mijn ploeg. De laatste bal voor rust mag er eigenlijk niet in, dat was geen handige overtreding', doelt Van der Gaag op de 1-2 van Luuk de Jong.

Toch was er in de tweede helft een fase waarin het geloof van de thuisploeg toenam. 'De invallers zorgen voor nieuwe dynamiek. We bleven heel lang in de race, maar bij de 1-3 was het einde oefening. Dan mogen we blij zijn dat het daarbij is gebleven.'