Van der Gaag neemt ontevreden Ajax-huurling in genade aan

Reacties

Leeroy Owusu keert weer terug in de selectie van Excelsior. De club was ontevreden over de houding van de twintigjarige Ajax-huurling, maar na een gesprek maandagmiddag heeft trainer Mitchell van der Gaag besloten hem in genade aan te nemen.

Van der Gaag neemt ontevreden Ajax-huurling in genade aan

Met vijf basisplaatsen in 21 Eredivisie-wedstrijden is de huurperiode van Owusu in Kralingen nog geen doorslaand succes. Afgelopen week sprak de verdediger dan ook zijn onvrede uit over zijn rol in de selectie. Van der Gaag, die op de rechtsbackpositie de voorkeur geeft aan Khalid Karami, voerde vervolgens een gesprek met Owusu, maar dat loste de problemen niet op.

Na dat gesprek meldde Owusu zich vorige week geblesseerd af voor een wedstrijd van Jong Excelsior. De blessure was ook de reden dat hij niet bij de selectie zat voor het duel met FC Groningen (1-1). De uitkomst van het gesprek van maandagmiddag was dat Owusu mag terugkeren bij de selectie. 'Het gaat om gedrag en houding', luidt de uitleg van Van der Gaag aan VI. 'Zeker in deze fase van de competitie is dat belangrijk. Ik wil hem er graag bijhouden vanwege zijn kwaliteiten, ook al speelt hij niet.'

Excelsior is in de Eredivisie aan een matige serie bezig en won in november zijn laatste competitieduel (3-2 tegen Sparta Rotterdam). Aanstaande zondag wacht een thuisduel met FC Twente.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.