Van der Gaag maakt als trainer doorstart op Cyprus

Reacties

Mitchell van der Gaag heeft een contract getekend bij het Cypriotische Ermis Aradippou. De in Portugal woonachtige Nederlandse trainer leidde vandaag al voor het eerst de training van zijn nieuwe werkgever.

Van der Gaag maakt als trainer doorstart op Cyprus

Van der Gaag (43) maakt op Cyprus een doorstart als trainer. Sinds hij in september 2013 tijdens een wedstrijd van zijn toenmalige club Belenenses getroffen werd door een hartaanval was hij niet meer als trainer werkzaam. Na het voorval maakte Van der Gaag bekend dat hij al geruime tijd met een inwendige defibrilator leefde. De wegen van de trainer en Belenenses, de club waarmee hij promoveerde naar de hoogste Portugese divisie, scheidden in januari 2014 officieel.

De doktoren hebben Van der Gaag inmiddels weer gezond verklaard. De hartritmeproblemen zijn onder controle en niets stond een nieuwe baan als trainer nog in de weg. Eind vorig jaar was de voormalige speler van onder andere PSV, FC Utrecht en Sparta kandidaat om bij Motherwell als manager aan de slag te gaan. De Schotten, waar ook Robert Maaskant een gesprek had, kozen uiteindelijk voor Ian Baraclough.

De opdracht van Van der Gaag op Cyprus is helder. Hij moet Ermis Aradippou naar de kampioenscompetitie leiden. Ermis Aradippou bezet momenteel de zesde plaats in de Cypriotische competitie. Komende maandag wacht Van der Gaag direct een belangrijk duel. Ermis ontvangt dan de nummer zeven op de ranglijst, AEL Limassol. De eerste zes ploegen in de competitie plaatsen zich voor de kampioenscompetitie. Ermis heeft momenteel twee punten meer dan AEL.

Tijdens de voorbije transferperiode nam Ermis Fred Benson over van Sheriff Tiraspol. De aanvaller verruilde afgelopen zomer nog PEC Zwolle voor Sheriff Tiraspol, maar dat avontuur liep op een teleurstelling uit.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.