Van der Gaag loopt functie bij Académica mis

Reacties

Presidentskandidaat Nuno Oliveira heeft de verkiezingen bij het Portugese Académica nipt verloren. Dat is slecht nieuws voor Mitchell van der Gaag, die zijn beoogde hoofdtrainer was.

Van der Gaag loopt functie bij Académica mis

De huidige voorzitter, José Eduardo Simões, werd herkozen met 49,6 procent van de stemmen, terwijl Oliveira het moest doen met 48,8 procent. Daardoor is Simões, die in totaal vijftien stemmen meer behaalde dan Oliveira, ook de komende drie jaar voorzitter van Académica, dat afgelopen seizoen achtste werd.

Voor de 42-jarige Van der Gaag had Académica zijn eerste klus kunnen worden na zijn vertrek bij Belenenses. Nadat hij vorig jaar september onwel was geworden tijdens een wedstrijd, legde hij zijn functie neer om zich op zijn herstel te richten. In januari stapte Van der Gaag definitief op.

Eerder was Van der Gaag in Portugal hoofdcoach van Marítimo tussen september 2009 en september 2010. In 2011 was hij kandidaat om als assistent van Marco van Basten aan de slag te gaan bij Sporting Lissabon.

De achtergronden rond Oranje volgen? Probeer VI Premium nu 2 weken gratis! Al abonnee van het magazine? Regel hier je gratis toegang.
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.