Van der Aat in directie Monaco: 'Prachtige kans'

Reacties

Miljoenenclub AS Monaco wordt vanaf volgende week op commercieel gebied door een Nederlander geleid. Henri van der Aat treedt toe tot de directie van de nummer twee van de Ligue 1.

Van der Aat in directie Monaco: 'Prachtige kans'

'Ik ben al sinds september als adviseur werkzaam voor AS Monaco. Een tijdje geleden vertelden ze me dat ze me er graag permanent bij wilden hebben', aldus Van der Aat, die een contract voor onbepaalde tijd ondertekende, tegen Voetbal International.

Monaco klopte bij Van der Aat aan vanwege zijn verleden als commercieel directeur bij Ajax. 'In mijn tijd bij Ajax zijn verliezen omgezet in winst, terwijl we tegelijkertijd ook sportief succesvol waren. Dat is iets dat opvalt. Dat Ajax nu weer kampioen gaat worden is zo mooi. Beter kan niet. Daar gaat mijn hart sneller van kloppen.'

Publiek
'Bij Monaco werken is natuurlijk een prachtige kans. Er liggen op commercieel gebied veel mogelijkheden voor deze club', vervolgt Van der Aat. Een van de belangrijkste taken van de directeur is het ervoor zorgen dat het Stade Louis II volstroomt. Het onderkomen van Monaco is met een capaciteit van 18.000 plaatsen al niet het grootste, maar er komen doorgaans niet eens 10.000 supporters af op het elftal waarin Dimitar Berbatov, James Rodriguez en Radamel Falcao hun kunsten vertonen.

'De publieke belangstelling is een prioriteit. Ik ga er eens goed over nadenken hoe we dat kunnen verbeteren. Lokaal valt er veel meer te halen voor Monaco, bijvoorbeeld over de Italiaanse grens', weet Van der Aat. (Reon Boeringa)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.