Van den Ham: 'Michels Award is achterhaalde prijs'

Reacties

Harry van den Ham is vereerd met nominatie voor de Rinus Michels Award. Maar de trainer van FC Dordrecht heeft zijn twijfels over de verkiezing.

Van den Ham: 'Michels Award is achterhaalde prijs'

'Ik heb een dubbel gevoel overgehouden aan deze nominatie', vertelt Van den Ham tegen Voetbal International. 'Dit soort individuele prijzen zijn niet van deze tijd. Je hebt te maken met een uitgebreide staf: van inspanningspsychologen tot de technische staf. Noem iedereen maar op. In dat opzicht vind ik de prijs achterhaald, maar natuurlijk ben ik wel vereerd.'

Samen met Frank de Boer (Ajax), Ronald Koeman (Feyenoord), Peter Bosz (Vitesse) en Dwight Lodeweges (vertrokken bij SC Cambuur, vanaf komend seizoen trainer van SC Heerenveen) is de Utrechter kanshebber voor de prijs, die vorig jaar gewonnen werd door De Boer.

Compliment
'Ik zie het als een groot compliment voor de club. Wat we nu presteren met Dordrecht doe ik niet in mijn eentje. Wat de uitslag wordt van de award wordt, wacht ik wel af', weet de trainer, die concurrent Willem II woensdagavond in de slotfase zag winnen van De Graafschap (1-2) en zo De Schapenkoppen naar de tweede plaats verwijzen.

Desondanks presteert FC Dordrecht dit seizoen boven verwachting in de Jupiler League. Heel lang stonden de Dordrechters aan kop, en nog immer is de titelstrijd niet gestreden met een achterstand van twee punten op Willem II.

De Rinus Michels Award wordt op 9 mei tijdens het trainerscongres uitgereikt. Van den Ham is niet de eerste trainer in de Jupiler League die voor de onderscheiding is genomineerd. Onder anderen René Trost (MVV, in 2011), Stanley Menzo (FC Volendam, 2008) en Peter Bosz (Heracles Almelo, 2005) gingen daarbij in het verleden voor. (Willem Brouwer)

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.