Van den Ham dubt: 'Nog niet nagedacht over opstappen'

Reacties

Harry van den Ham weet nog niet wat zijn rol wordt bij FC Utrecht, nu bekend is geworden dat hoofdtrainer Robby Alflen en technisch adviseur Co Adriaanse aan het eind van dit seizoen vertrekken.

Van den Ham dubt: 'Nog niet nagedacht over opstappen'

Van den Ham (links op de foto met Alflen) promoveerde vorig seizoen als trainer met FC Dordrecht naar de Eredivisie, maar liet zich verleiden tot een terugkeer naar zijn oude club FC Utrecht. Met zijn zestig jaar werd hij de ervaren man binnen de jonge trainersstaf. Hij tekende een contract voor twee seizoenen, met een optie voor nog een derde jaar.

In principe staat Van den Ham dus ook volgend seizoen nog op de loonlijst als assistent-trainer in de Domstad, maar de Utrechter werkte erg nauw samen met Alflen. 'Het is niet zo dat ik nu uit solidariteit met Robby opstap aan het einde van dit seizoen. Daar heb ik nog helemaal niet over nagedacht', zegt hij tegen Voetbal International.

Wel is de situatie natuurlijk flink veranderd, waardoor hij verwacht dat er binnenkort een gesprek komt met de clubleiding. 'Maar tot die tijd wil ik niet op de zaken vooruitlopen. Prioriteit is om het seizoen tot een goed einde te brengen.'

Uiteraard betreurt hij het vertrek van Alflen zeer. 'Ik vind dat we dit seizoen veel pech hebben gehad met blessures, maar ook in wedstrijden. We hadden ook negen punten meer kunnen hebben en dan zag de situatie er heel anders uit. Maar dat telt niet. Dat weet Robby ook. En dan is hij ook heel realistisch.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.