Van den Brom: 'Zij komen hier niet voor de schoonheidsprijs'

Reacties

AZ bereidde zich woensdag in de stromende regen voor op de start van het Europese seizoen, dat donderdag begint met een thuiswedstrijd in de derde voorronde van de Europa League tegen PAS Giannina. Trainer John van den Brom staat te trappelen.

Van den Brom: 'Zij komen hier niet voor de schoonheidsprijs'

Van den Brom besloot zijn drijfnatte spelers naar binnen te halen toen zijn ploeg gedaan had wat nodig was. Gezien de uitstekende resultaten in de voorbereiding was er ook niet echt reden om ellenlange trainingen te houden in aanloop naar het belangrijke duel met de Grieken. 'Eindelijk. De voorbereiding is leuk als het begint, maar je kijkt natuurlijk uit naar de eerste wedstrijd waarin het weer om het echie gaat. Dat is morgen', blikte Van den Brom vooruit.

Giannina, de nummer zes van Griekenland, is volgens Van den Brom een 'mooie tegenstander'. Hij wil in de eerste thuiswedstrijd meteen de toon zetten met AZ door voort te borduren op het sterke laatste half jaar en de uitstekende resultaten in de oefenduels. Dat zal echter niet makkelijk worden. 'Zij zullen proberen zoveel mogelijk tegen te houden. Ze komen hier niet om de schoonheidsprijs te winnen. Ze zullen alles gebruiken om de wedstrijd te verstoren.'

Volgens Van den Brom moet AZ daar mee kunnen omgaan. 'We staan er goed op. Wij moeten gewoon ons eigen spel spelen, we zullen veel aan aanvallen toekomen. We moeten daarin de juiste keuzes maken en vooral niet ongeduldig worden. Want dat is nog wel iets dat er snel in wil sluipen', zegt de oefenmeester in gesprek met het clubkanaal. 'Ik denk dat het belangrijk is dat je doet wat is afgesproken en waar we goed in zijn. We moeten de controle houden.'

Favoriet
Gezien de ruime ervaring van de Alkmaarders in Europa verwacht Van den Brom zelf een zege. 'Wij zijn de favoriet. Voor hen is het volgens mij de eerste keer dat ze Europees voetbal spelen. Bovendien hebben we een hartstikke goede voorbereiding gedraaid. Het elftal staat, er is duidelijkheid en iedereen is fit.' Ook Ron Vlaar, Dabney dos Santos en Rens van Eijden kunnen dus in actie komen. Laatstgenoemde trainde met een masker wegens zijn gebroken neus.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.