Van den Brom ziet slap AZ ondanks teruggekeerde Hoedt

Reacties

John van den Brom heeft van Wesley Hoedt recentelijk de toezegging gekregen dat hij niet al deze winter vertrekt naar Lazio. De twintigjarige verdediger kreeg daarom in het bekerduel met FC Twente weer een basisplaats van de AZ-coach, die tot zijn teleurstelling zag dat zijn spelers werden overklast.

Van den Brom ziet slap AZ ondanks teruggekeerde Hoedt

Hoedt kwam na de winterstop nog niet in actie voor AZ, omdat hij bezig was met een zomertransfer naar Lazio, dat de Alkmaarder na dit seizoen transfervrij kan overnemen. Van den Brom besloot zijn pupil voor de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi tegen FC Twente weer voor het eerst op te stellen. Maar ook met het verdedigende talent in de basis waren de Tukkers veel te sterk: 3-0.

'Wesley heeft een heel goede wedstrijd gespeeld. Hij maakte een fout bij de 3-0, dat kan altijd gebeuren. Maar zijn transfer naar Lazio heeft daarop geen invloed gehad. Hij heeft mij verzekerd dat-ie blijft. Daarom hebben wij ook gezegd: als-ie toch tot het einde van het seizoen blijft, dan kiezen wij onze beste speler voor die positie. Dat is Wesley en daarom heeft-ie ook gespeeld', legde Van den Brom uit tegen FOX Sports.

Teleurstellend
Over het spel van AZ tegen FC Twente kon Van den Brom duidelijk zijn: dat was niet goed genoeg. 'Dit was een teleurstellende avond voor ons. FC Twente was heel goed, dat heeft dik en dik verdiend gewonnen. Maar als ik naar ons kijk dan ben ik daar niet vrolijk van geworden. Het belang was enorm groot, dan is het teleurstellend als je hier zo'n slappe indruk achterlaat.'

En dat terwijl Van den Brom voorafgaand aan het duel nog de ambitie uitsprak om de finale in De Kuip te halen. 'Ik ben er daarom wel van geschrokken, want we droomden met z'n allen van de finale. Misschien had ik dat niet hardop moeten uitspreken, maar het had gekund. Als je dan zo'n wedstrijd speelt, moet je als trainer achteraf je mond houden en alle credits aan Twente geven.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.