Van den Brom wil via de titel weer naar miljoenenbal

Anderlecht-trainer John van den Brom houdt gemengde gevoelens over aan de Champions League-wedstrijd tegen Málaga (2-2). De trainer zag zijn elftal een goede wedstrijd spelen, maar eindigde door de remise laatste in Groep C.

'We speelden vandaag een goede wedstrijd, we hebben getoond dat we meekunnen op Champions League-niveau', zei Van den Brom. 'Uiteindelijk pakken we een verdiend puntje, maar daar hebben we niet veel aan. Als ik terugkijk op die zes wedstrijden, ben ik tevreden en trots op mijn ploeg.'

'Bovendien keurt de scheidsrechter onze 0-1 onterecht af, een extra feit dat we in rekening moeten brengen. Achteraf beschouwd heeft het ons de hele campagne niet meegezeten qua scheidsrechterlijke beslissingen, maar daar moeten we maar mee leven.'

En hij ging verder: 'In plaats van de voorsprong wordt het dan 1-0 voor Málaga en dat is toch een klap voor de ploeg bij de rust. Ze hebben het wel goed opgepikt in de tweede helft: we bleven ons eigen spel spelen en pakken een héél verdiend gelijkspel.'

Toch greep Anderlecht naast een ticket voor de Europa League. 'Waarom we dan toch geen Europa League halen? Omdat we in de uitwedstrijden te weinig punten hebben gepakt, twee uit drie wedstrijden is onvoldoende.'

Na de uitschakeling stelt de voormalig trainer van Vitesse direct een nieuw ambitieus doel. 'Volgend jaar speelt de Belgische kampioen rechtstreeks Champions League. Ons doel is dus eenvoudig: opnieuw plaatsen via de titel.'

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.