Van den Brom wil beter spel met versterkt Vitesse

Vitesse heeft er een nieuwe aanvaller bij. De KNVB gaf groen licht voor de komst van Mart Lieder (21). De aanvaller komt over van de amateurs van Purmersteijn en reist met de Arnhemse club mee naar Cyprus, waar de spelersgroep tot 13 januari een trainingskamp belegt.

Van den Brom wil beter spel met versterkt Vitesse

Op Cyprus moet de basis moet worden gelegd voor een succesvolle tweede seizoenshelft. De Arnhemmers reizen af zonder middenvelder Anthony Annan en clubtopscorer Wilfried Bony, die deze maand met hun landen Ghana en Ivoorkust deelnemen aan de Afrika Cup.

Ook verdediger Jeroen Drost gaat niet mee op trainingskamp, aangezien hij mag uitzien naar een andere club. RKC Waalwijk is de belangrijkste kandidaat om hem voor de rest van het seizoen te huren.

Ook Jonathan Reis is van de partij op Cyprus. De Braziliaanse aanvaller revalideert aldaar verder van zijn zware knieblessure. Hoewel hij nog niet wedstrijdfit is, kan de voormalige PSV-spits al flinke delen van de groepstraining meedoen.

Door de afwezigheid van Reis en Bony is de komst van Mike Havenaar een opsteker voor trainer John van den Brom. De boomlange spits, die overkwam van het Japanse Ventforet Kofu, maakte dinsdag al zijn opwachting tijdens de eerste training van 2012.

'Het is niet zomaar een trainingskamp', kijkt Van den Brom vooruit. 'We gaan heel gericht werken aan ons spel. Niet alleen omdat we het in de eerste wedstrijden anders moeten invullen aangezien Annan en Bony er niet bij zijn, maar ook vanwege het feit dat we stappen willen maken in balbezit. De eerste seizoenshelft was heel goed qua resultaat. Toch heb ik het gevoel dat we voetballend nog grotere stappen moeten maken. Onze start van de competitie was onbevangen, maar vervolgens lag de nadruk te veel op het resultaatvoetbal. De organisatie staat, het is nu zaak om te werken aan een beter positiespel.' Foto: VI Images

Bekijk hier al onze video's