Van den Brom: 'We wachten met smart op Jóhannsson'

Reacties

Aron Jóhannsson zal woensdag in het KNVB-bekerduel met GVVV zijn rentree in de basis van AZ maken. Hardnekkige knie- en liesblessures hielden de Amerikaanse spits maandenlang aan de kant.

Van den Brom: 'We wachten met smart op Jóhannsson'

Na het WK in Brazilië onderging hij een operatie. Vorige week keerde hij terug in een wedstrijd met de beloften tegen Jong FC Utrecht. Jóhannsson benutte een strafschop.

'Aron hield het een helft vol, dus tegen GVVV zou hij maximaal een uur kunnen spelen', zegt trainer John van den Brom. 'Hijzelf had daarna het liefst meteen willen meespelen tegen FC Groningen, maar wij houden ons aan het schema. Dit is een ideale wedstrijd voor hem. We wachten met smart op Aron, want we zitten voorin al een tijdje erg dun in onze spelers.'

Behalve Jóhannsson, vorig seizoen met zeventien goals clubtopscorer, moet AZ het ook nog steeds stellen zonder Steven Berghuis en Markus Henriksen. Vorige week kwam Muamer Tankovic daar nog bij. Afgelopen zaterdag in het thuisduel met FC Groningen maakte Dabney dos Santos zijn debuut. De achttienjarige middenvelder tekende vorig jaar een contract tot medio 2016.

Van den Brom stelde tegen de Groningers zes spelers uit de eigen opleiding op. Inmiddels hebben Wesley Hoedt, Thom Haye en Derrick Luckassen al een flink aantal duels achter de rug. 'Een mooie ontwikkeling, maar zes op dezelfde avond is eigenlijk een beetje te veel van het goede', aldus Van den Brom. 'Normaal probeer je die jongens iets langzamer te brengen. Maar doordat we vier van de betere spelers missen, moeten we hier noodgedwongen voor kiezen.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.