Van den Brom vraagt AZ om zakelijkheid tegen Vojvodina

Reacties

AZ-trainer John van den Brom schat de kwaliteiten van Europa League-opponent FK Vojvodina hoog in. Tijdens zijn persconferentie in aanloop naar het duel van donderdagavond (aftrap 20.00 uur) benadrukt de coach dat de Alkmaarders zakelijk moeten zijn in de afwerking.

Van den Brom vraagt AZ om zakelijkheid tegen Vojvodina

Daar ontbrak het zondag tegen PSV nog aan. AZ verloor met 1-0 in Eindhoven, maar de nederlaag bood wel perspectief. 'We hebben in Eindhoven voor het eerst verloren dit seizoen. Toch denk ik dat we daar wel goede dingen uit hebben gehaald. Vojvodina is een goede ploeg, maar niet net zo goed als PSV. We kunnen wel kiezen voor de manier van spelen die aansluit bij de aanpak van zondag. Maar als we eruit komen, moeten we zakelijker zijn in de afwerking', is te lezen op de AZ-site.

Voor de Serviërs is het seizoen al even begonnen. Na vier speelronden staat Vojvodina tweede met tien punten (doelsaldo 8-1). De ploeg is niet te onderschatten, waarschuwt Van den Brom. 'Ze hebben prima spelers met veel individuele kwaliteiten. Ze hebben al veel wedstrijden gespeeld dit seizoen en met succes. Zowel in de eerste drie voorronden van de Europa League als in de nationale competitie.'

De Vojvodina-selectie herbergt weinig bekende namen, maar Dejan Meleg roept minder vraagtekens op dan veel van zijn collega's. De veelzijdige aanvallende middenvelder stond bij Ajax onder contract. 'Natuurlijk kennen we hem, maar hij is een van de vele goede spelers die Vojvodina heeft. Dat soort type spelers hebben ze wel meer. Ik liep net door de gang en zag dat Dusan Tadic hier ook vandaan komt. Dat is ook zo'n échte Servische speler. We kunnen onze borst nat maken.'

Van den Brom beschikt over een volledig fitte spelersgroep. Markus Henriksen viel tegen PSV nog uit met een hoofdblessure, maar trainde dinsdag weer volledig mee.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.