Van den Brom verlengt toch contract bij AZ

Reacties

John van den Brom blijft langer bij AZ. De trainer heeft zijn contract met een jaar verlengd. Doordat de optie in zijn verbintenis is gelicht, staat hij nu tot medio 2018 onder contract.

Van den Brom verlengt toch contract bij AZ

De voorbije weken was er veel te doen over de positie van Van den Brom bij AZ. De Alkmaarse club wilde rond de jaarwisseling nog niet ingaan op de vraag of de optie gelicht zou worden of niet. Beide partijen hadden afgesproken dat 1 maart de peildatum zou zijn waarvoor duidelijkheid gegeven zou worden. Er kwam evenwel naar buiten dat in de winterstop een scherp en kritisch evaluatiegesprek had plaatsgevonden. Ondanks de speculaties blijft Van den Brom dus langer bij AZ, zijn oude contract zou na dit seizoen aflopen.

Van den Brom begon in september 2014 als opvolger van Marco van Basten als hoofdcoach bij AZ. In zijn eerste seizoen werd hij derde en het jaar erop vierde. In beide seizoenen werd Europees voetbal behaald.

AZ is momenteel de nummer zeven van de Eredivisie en de ploeg van Van den Brom treft in de halve finale van het bekertoernooi SC Cambuur. Bovendien werd de groepsfase van de Europa League overleefd en is Olympique Lyon de tegenstander in de zestiende finale van de Europa League.

'Ik ben ontzettend blij dat we met elkaar doorgaan', reageert Van den Brom op de clubwebsite. 'Tot op de dag van vandaag werk ik met veel plezier bij deze club. We zijn met een mooi project bezig, met de staf, de directie en de spelers. Zowel met Max als Robert ben ik vaak in gesprek gebleven om te kijken naar de toekomst, te kijken wat we kunnen verbeteren. De vele gesprekken die we gehad hebben, leidden er uiteindelijk toe dat we de optie met elkaar hebben gelicht.'

'We zijn heel tevreden over de prestaties van John de afgelopen jaren en de doelstellingen die we met elkaar hebben bepaald', geeft directeur voetbalzaken Max Huiberts aan. 'We hebben in de winter teruggekeken naar afgelopen jaar en daarna hebben we vooruit gekeken naar de toekomst. Daar hadden we tot 1 maart de tijd voor, dat is uiteindelijk iets eerder geworden. Bij ons waren er niet veel vraagtekens, we hebben er veel geloof in om met elkaar door te gaan.'

Voor zijn tijd bij AZ was Van den Brom coach van de beloften van Ajax, AGOVV Apeldoorn, ADO Den Haag, Vitesse en Anderlecht (Bel). Als speler kwam hij uit voor Vitesse, Ajax, Istanbulspor (Tur), wederom Vitesse en besloot hij zijn trainersloopbaan bij De Graafschap.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.