Van den Brom: 'Nu niet meer spreken van een roze wolk'

Reacties

AZ krabbelt langzaam maar zeker op de ranglijst van de Eredivisie, maar NEC draait al langere tijd bovenin mee. Momenteel bezet de ploeg de vierde plaats. John van den Brom, die zaterdag met de Alkmaarders op bezoek gaat bij de Nijmegenaren, heeft enkel maar lof over voor de prestaties van de promovendus.

Van den Brom: 'Nu niet meer spreken van een roze wolk'

'Ze spelen heel goed, herkenbaar voetbal in een vast elftal', somt Van den Brom op de clubsite van AZ de kwaliteiten van de ploeg van collega Ernest Faber op. Van den Brom denkt niet dat NEC - vorig seizoen kampioen geworden in de Jupiler League - in een roes leeft en daardoor zo goed presteert. 'Je kan een keer een goede wedstrijd spelen, maar bij twintig wedstrijden kun je niet meer spreken van een roze wolk. Dat is gewoon kwaliteit, dus complimenten daarvoor.'

'En ook zij zijn goed uit de winterstop gekomen', vervolgt Van den Brom, waarmee hij indirect verwijst naar de prestaties van zijn eigen ploeg. AZ behaalde namelijk de optimale score in 2016: drie wedstrijden, drie zeges. Bovendien werkt de huidige nummer negen van de ranglijst zich aardig door het drukke schema van drie wedstrijden binnen een week tijd. 'We hebben bijvoorbeeld geen blessures overgehouden aan het duel met SC Cambuur (3-1 zege, red.)', klonk Van den Brom opgetogen.

Markus Henriksen moest het duel met de Friezen wegens griep aan zich voorbij laten gaan, maar keert hoogstwaarschijnlijk terug in de wedstrijdselectie. Celso Ortíz ontbreekt sowieso. De Paraguayaan is namelijk vader geworden van een tweeling. Ook Jop van der Linden is afwezig. De 25-jarige verdediger miste dit seizoen al zeven competitiewedstrijden wegens een buikspierblessure en liesklachten.

'Maar het voelt goed ten opzichte van twee, drie weken geleden', zegt de afgelopen zomer van Go Ahead Eagles overgekomen Van der Linden, die vrijdag weer voor het eerst meetrainde met de groep. 'Mijn liezen zijn nog wat stijf, dus ik heb nog mijn beperkingen, maar het gaat echt al een stuk beter. Als het zo doorgaat hoop ik snel weer aan te sluiten, maar dat heb ik al vaker gedacht. Het kan nog twee weken duren, het kan een maand duren, maar ik kan ook volgende week al terug zijn.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.