Van den Brom: 'Kunstgras legt ons geen windeieren'

Reacties

Voetballen op kunstgras is voor menig club een crime. Niet voor AZ, dat zaterdag op de nepmat van SC Cambuur aantreedt. 'Kunstgras ligt ons', meent trainer John van den Brom.

Van den Brom: 'Kunstgras legt ons geen windeieren'

AZ won deze jaargang al drie keer op kunstgras. ADO Den Haag (2-3), FC Dordrecht (1-3) en Heracles Almelo (0-3) werden door de Alkmaarders verslagen. Van den Brom hoopt die kunstgrasreeks voort te zetten in Leeuwarden. 'Kunstgras heeft ons tot nu toe geen windeieren gelegd', vertelt hij op de clubsite.

'Het ligt ons. Klaar, want laten we de discussie over gras en kunstgras niet nogmaals gaan voeren', vervolgde de oefenmeester. 'Wij hebben een normale trainingsweek achter de rug en niet speciaal op kunstgras getraind, zoals vroeger nog weleens gebeurde. Los van het kunstgras, doen we het sowieso wel goed in uitwedstrijden. Marco van Basten zei afgelopen week nog dat we uit meer punten hebben gepakt dan thuis. Ik hou niet zo van statistieken, maar het is wel een gegeven.'

Van den Brom kan in Leeuwarden nog niet beschikken over Steven Berghuis, die zondag bij Jong AZ zijn rentree verwacht te maken na een blessure. Hij is blij dat Cambuur zich niet kan beroepen op clubtopscorer Bartholomew Ogbeche, die geschorst is. 'Gezien de beelden en analyses is hij een belangrijke pion. Een goede spits die scoort en als aanspeelpunt functioneert.'

De wedstrijd in Leeuwarden is er een tussen twee directe concurrenten. Cambuur begint de ontmoeting als nummer zes en wipt bij een zege over AZ (vijfde) heen, dat 21 punten heeft.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.