Van den Brom klopt Been dankzij doelman Van Hout

Anderlecht heeft op bezoek bij RC Genk zijn koppositie verstevigd (2-4). De ploeg van trainer John van den Brom hield drie punten over aan het uitduel met de formatie van Mario Been.

Vanaf de 35ste minuut was er veel spektakel in de Cristal Arena, waar Guillaume Gillet de score tien minuten voor rust opende namens de bezoekers. Uit een vrije trap van Lucas Biglia kopte hij binnen. Nog voor rust stond het 0-2 door een doelpunt van Tom De Sutter uit een counter, waarbij Genk-doelman Kristof Van Hout echter niet vrijuit ging. Het bleek niet zijn laatste fout.

Na ruim een uur kwam Genk terug in de wedstrijd toen Kalidou Koulibaly uit een hoekschop de aansluitingstreffer binnenwerkte. Daarna was het de beurt aan Glynor Plet, die na een geweldige controle een klein kwartier voor tijd gelijkmaakte. Niet veel later kreeg de invaller ook een uitgelezen kans op 3-2, maar Plet schoot de bal recht op Anderlecht-doelman Silvio Proto.

In de tegenaanval liet Van Hout een schot van Kanu gaan, maar deze belandde via de lat en rug van de keeper voor de voeten van De Sutter, die vanuit buitenspelpositie Anderlecht opnieuw op voorsprong zette. In blessuretijd verdiende Plet een strafschop, maar deze werd door Jelle Vossen op de lat geschoten. Olexandr Yakovenko bepaalde niet veel later de eindstand aan de andere kant op 2-4.

Door de overwinning heeft Anderlecht - waar Bram Nuytinck de volledige wedstrijd meespeelde - nu 49 punten uit 21 wedstrijden, waarmee de ploeg van Van den Brom acht punten voorsprong heeft op nummer twee SV Zulte Waregem. Been heeft met RC Genk 35 punten en blijft daarmee steken op de vijfde plaats.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.