Van den Brom: 'Jonge ploeg heeft volwassen gespeeld'

Reacties

AZ-trainer John van den Brom prees zijn ploeg na afloop van de gewonnen Europa League-partij tegen Istanbul Basaksehir (2-0) om de concentratie.

Van den Brom: 'Jonge ploeg heeft volwassen gespeeld'

De bezoekers kregen al snel in de wedstrijd een rode kaart, nadat doelman Volkan Babacan AZ-spits Vincent Janssen zou hebben aangetikt. Jop van der Linden benutte de daaropvolgende penalty. 'Het is zaak om de dingen daarna op een rijtje te houden. En dat deden we', blikte Van den Brom voldaan terug voor de camera van FOX Sports.

Hoewel AZ met Esteban, Wesley Hoedt, Simon Poulsen, Nemanja Gudelj en Steven Berghuis vijf belangrijke spelers verloor, lieten de debutanten zich meteen gelden. Naast Van der Linden scoorde later Janssen ook nog. 'Lekker dat die 2-0 valt. En met een beetje geluk pak je ook de derde mee. Maar we hebben een heel goede uitgangspositie voor volgende week.'

Bovendien maakte zijn onervaren ploeg belangrijke minuten op een Europees podium. 'Mijn jonge ploeg heeft vandaag volwassen gespeeld', concludeerde hij. Volgende week donderdag is de terugwedstrijd in Istanbul (19.00 uur).

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.