Van den Brom: 'Ik ga met veel plezier naar Ajax kijken'

Reacties

AZ-trainer John van den Brom en doelpuntenmaker Steven Berghuis waren het na afloop van de 2-0 zege op Willem II roerend eens. De Alkmaarders hadden over geluk niets te klagen gehad in de geflatteerde en misschien wel onverdiende overwinning.

Van den Brom: 'Ik ga met veel plezier naar Ajax kijken'

'Niet moeilijk doen, gewonnen, over en uit', zo omschreef Van den Brom de zege in een paar kernwoorden. Om te vervolgen met: 'Ik denk dat we vanavond absoluut de gelukkigste zijn geweest. We hebben onder ons niveau gespeeld, maar winnen gelukkig toch.'

Door de zege kwam AZ tot op slechts drie punten van nummer twee Ajax. Van den Brom erkende dat de tweede plek dus tot de opties behoort als de goede resultaten worden voortgezet. In 2015 won AZ immers slechts twee van de acht duels niet. Alleen PEC (1-1) en PSV (2-4) stapten niet met een nederlaag van het veld tegen AZ.

'Zolang wij zelf de wedstrijden blijven winnen, jagen we de concurrentie op. Er zijn nog negen duels te gaan. Ik ga morgen in ieder geval met alle plezier naar de wedstrijden van Ajax en Feyenoord kijken. Het kan voor ons een mooi weekend worden', aldus de AZ-coach, daarmee doelend op de confrontaties PSV-Ajax en FC Utrecht-Feyenoord.

Berghuis
Hoewel Van den Brom doelman Esteban als uitblinker noemde, was ook Berghuis zeer belangrijk voor de Alkmaarders. Hij scoorde en gaf een assist. 'Maar dat was het wel', erkende ook hij bij FOX Sports dat het spel van AZ zeer matig was. 'We kwamen totaal niet aan voetballen toe. Willem II was ook erg goed. We hebben vooral de lange bal gehanteerd, dat is niks voor mij. Maar gelukkig ben ik wel belangrijk geweest', aldus de aanvaller die kort voor rust vanaf achttien meter raak schoot. 'Het was een heerlijke goal; ik zal 'm op mijn YouTube-account zetten. Wij zitten in een fase dat alles even meezit, maar we moeten wel beter gaan voetballen. Alhoewel, we hebben tegen Go Ahead en vanavond slecht gespeeld en toch met 2-0 gewonnen. Zeg het maar…'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.