Van den Brom: 'Ik ben er strontchagrijnig van'

Reacties

Een dag na de 1-2 nederlaag tegen Partizan Belgrado bleef bij AZ-trainer John van den Brom vooral het gevoel hangen dat het onnodig was geweest. 'Ik ben er nog steeds strontchagrijnig van', zegt hij. 'Want je denkt meteen terug aan de hele Europese campagne, je gaat zitten rekenen en dan kom je tot de conclusie dat we gewoon een ronde verder hadden kunnen gaan.'

Van den Brom: 'Ik ben er strontchagrijnig van'

Van den Brom doelde op beide duels met het middelmatige Partizan, die niets opleverden, en de thuiswedstrijd tegen Augsburg (0-1). Daardoor is de uitschakeling na vijf speelronden al een feit. Het maakt het bezoek aan Athletic Bilbao (over tien dagen) dan ook overbodig.

Donderdag ging AZ in eigen huis opnieuw ten onder aan enkele defensieve dwalingen. 'Ik schrik niet zo snel', zegt de coach. 'Bovendien mogen we niet vergeten dat er ook veel dingen goed zijn gegaan. Maar als je de beelden terugziet, is de manier waarop we de goals weggeven toch bijzonder teleurstellend. We staan te slapen, te wijzen en naar elkaar te kijken. En niemand pakt die ene spits op. Die momenten spoken wel een tijdje door mijn hoofd.'

Zondag gaat AZ op bezoek bij PSV. Van den Brom is niet van plan veel te veranderen. De rentree van Jop van der Linden en Ridgeciano Haps wordt niet eerder dan volgende week pas verwacht. Alleen Mounir El Hamdaoui keert terug in de ploeg. Hij was in de Europa League niet speelgerechtigd.

AZ wil in de winterstop middenvelder Stijn Spierings en aanvaller Achille Vaarnold verhuren. Beide spelers zijn negentien en afkomstig uit de eigen jeugd, maar komen momenteel te weinig aan spelen toe.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.