Van den Brom: 'Heracles heeft kunstgrasvoetballers'

Reacties

AZ gaat zaterdag tegen Heracles Almelo voor de zesde Eredivisie-zege op rij. Trainer John van den Brom is blij dat zijn elftal goed draait, maar waakt voor de 'kunstgrasvoetballers' bij de tegenstander.

Van den Brom: 'Heracles heeft kunstgrasvoetballers'

AZ kan in het duel in Almelo weer beschikken over de backs Mattias Johansson en Ridgeciano Haps. Zij beginnen in de basis, wat ten koste gaat van de jongelingen Levi Opdam en Thomas Ouwejan. 'Voor mij is het een vrij makkelijke situatie. Het elftal staat en draait goed, dus dan gaan we gewoon weer terug naar ons sterkste elftal van de afgelopen weken', vertelt Van den Brom aan AZ TV.

Heracles Almelo is de verrassende nummer drie van de Eredivisie. 'Ze spelen herkenbaar voetbal met een goed middenveld en beschikken over goede individuele acties van de mensen aan de zijkant', analyseert Van den Brom. 'Oussama Tannane is verkocht, daar hebben ze nu Tarik Kada voor gehaald en dat is ook gewoon een prima speler. Wij noemen dat wel eens kunstgrasvoetballers, maar het zijn wel jongens die weten wat er gevraagd wordt', aldus de AZ-trainer.

Het treffen eerder dit seizoen in Alkmaar eindigde in een 3-1 overwinnig voor de thuisploeg. De doelpunten kwamen toen van Jeffrey Gouweleeuw, Markus Henriksen en Muamer Tankovic. Zaterdag (aftrap 18.30 uur) zal Heracles vooral Vincent Janssen in de gaten moeten houden. De AZ-spits scoorde zeven keer in zijn laatste vijf Eredivisie-duels.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.