Van den Brom: 'Gyasi wéér speler uit opleiding AZ'

Reacties

John van den Brom gunt Raymond Gyasi in de thuiswedstrijd van zaterdag tegen FC Groningen een kans in de hoofdmacht van AZ. Dat kondigde hij vrijdag tijdens zijn perspraatje aan.

Van den Brom: 'Gyasi wéér speler uit opleiding AZ'

De twintigjarige aanvaller krijgt de kans door de liesblessure die Muamer Tankovic zaterdag aan de kant houdt. 'Raymond laat het bij de beloften wekelijks zien. Tijdens de trainingen heeft hij ook een prima indruk op ons achtergelaten. Het is een jongen die met zijn snelheid iets extra’s kan brengen. En het is wéér een speler uit de eigen opleiding', stelde Van den Brom, die nog meer wijzigingen in petto had.

Mattias Johansson zal Derrick Luckassen aflossen als rechtsback. 'Derrick heeft het daar goed gedaan. Maar je ziet, en dat geeft hij zelf ook aan, dat het niet zijn echte positie is', vervolgde de trainer op de clubwebsite. 'Hij is een centrale verdediger. Ik heb veel keuze voor de rechtsbackplek. Nu kies ik voor Mattias.'

Behalve Tankovic ontbreekt ook doelman Esteban nog. Spits Aron Jóhannsson maakte maandag met een goal zijn rentree bij de beloftenploeg, maar zit ondanks zijn eerste minuten sinds het WK nog niet bij de selectie. 'Hij ligt op schema, maar is nog niet zover dat ik hem er voor zaterdag bij neem. Aron wil heel graag weer spelen en dat is alleen maar goed. Ik wil hem er ook best bij hebben, maar we moeten hem nog in bescherming nemen', refereerde Van den Brom aan de slepende enkel- en liesklachten van de Amerikaanse international. 'Misschien is het een logische stap dat hij woensdag tegen GVVV in het bekerduel minuten gaat maken, maar dat moeten we later bekijken.'

Steven Berghuis is eveneens nog niet beschikbaar. 'Ook Berghuis ligt op schema. Hij heeft, sinds het gips van zijn voet is, deze week voor het eerst weer buiten getraind. Dat is mooi. Het is nog niet duidelijk hoe lang zijn herstel zal bedragen. Maar toch zeker nog een week of drie', besloot Van den Brom.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.