Van den Brom geïrriteerd: 'De Zeeuw maakt zich onmogelijk'

John van den Brom vindt dat het maar eens klaar moet zijn met de klaagzang van Demy de Zeeuw in de Belgische media. De Anderlecht-trainer stoort zich er aan dat de dertigjarige middenvelder zijn ongenoegen telkens naar buiten brengt en vindt dat De Zeeuw eerst eens moet gaan presteren.

Van den Brom geïrriteerd: 'De Zeeuw maakt zich onmogelijk'

De Zeeuw spuide na de Champions League-wedstrijd tegen Benfica (2-3) zijn ontevredenheid over zijn reserverol en zinspeelde daarbij meteen op een tussentijds vertrek in januari. 'Ik vind het vreemd dat ik weer geslachtofferd word. Daar word ik een beetje moedeloos van. Zo kan het niet verder', zei de van Spartak Moskou gehuurde middenvelder.

Van den Brom reageert zaterdag in gesprek met Het Laatste Nieuws in niet mis te verstane bewoordingen. 'Is Demy niet tevreden? Nou, ik ook niet. Niet over zijn prestaties en niet over de manier waarop hij zijn ontevredenheid uit. Het is jammer dat hij zijn ongenoegen meteen weer met de media deelt', aldus de 47-jarige coach van de Brusselse topclub.

De Zeeuw leek met vier opeenvolgende basisplaatsen in de competitie eindelijk zijn waarde te bewijzen voor Anderlecht, maar Van den Brom stelt dat de 27-voudig international op zijn tellen moet passen. 'Zo maakt hij zich onmogelijk. Op een bepaald moment houdt het op, maar laat het duidelijk zijn: zover zijn we nog niet.'

Of De Zeeuw zondag in de competitiewedstrijd tegen Cercle Brugge zijn basisplaats weer terugkrijgt, is nog niet duidelijk. Wel staat vast dat Anderlecht de voor De Zeeuw fatale 2-1 nederlaag bij Charleroi moet goedmaken om niet nog verder achterop te geraken in de Belgische titelstrijd. Koploper Standard Luik heeft zes punten meer dan de landskampioen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen