Van den Brom een ronde verder, penalty's PSG fataal

In de rubriek Elders over de grens belichten we het belangrijkste nieuws van de speelronden in de kleinere (Europese) competities. Berichten uit de vier Europese toplanden vind je uitgebreider elders op onze site.

• Het sterrenensemble van Paris Saint-Germain heeft zich niet geplaatst voor de halve finales van de Coupe de la Ligue, het tweede bekertoernooi van Frankrijk (na de Coupe de France) • Het uitduel met Saint-Etienne, dat het in de Franse competitie met een punt achter PSG en een derde plaats ook al uitstekend doet, werd na strafschoppen verloren (5-3) • Waar Saint-Etienne alle vijf de penalty's omzette in een treffer, deed bij PSG uitgerekend sterspeler Thiago Silva dat niet • Hij was de enige die miste, waardoor de thuisploeg na de vijfde strafschop zeker was van een plek bij de laatste vier • Gregory van der Wiel zat bij PSG het gehele duel op de bank • • RSC Anderlecht heeft zich met veel pijn en moeite weten te plaatsen voor de kwartfinale van de Belgische beker ten koste van KV Mechelen (waar Harm van Veldhoven trainer is) • De ploeg van trainer John van den Brom, met voormalig NEC-verdediger Bram Nuytinck in de basis, stond na negentig minuten op 0-0 • In de extra tijd wisten de paarswitten de wedstrijd te beslissen door doelpunten van Dennis Praet (ingedraaide corner waar Nuytinck de bal nog leek te toucheren) en Dieumerci Mbokani • • John Verhoek was dinsdag belangrijk bij de 3-1 overwinning van zijn club FSV Frankfurt op VFL Bochum • De Hagenaar bereidde in de eerste helft de 1-0 van Nils Teixeira voor en scoorde zelf de 3-0 in Bochum • Met deze goal zette hij zijn seizoenstotaal op vijf treffers • Frankfurt stijgt door de overwinning naar de zevende plaats in de tweede Bundesliga • Voor alle uitslagen van bovenstaande competities kunt u eveneens terecht op het VI Scorebord.