Van den Brom dringt aan op behoud huurling De Zeeuw

De kans is groot dat Demy de Zeeuw (30) ook dit seizoen voor Anderlecht voetbalt. De middenvelder, met 27 interlands achter zijn naam, kwam de afgelopen jaargang op huurbasis uit voor de ploeg van trainer John van den Brom. De Brusselse club verloste hem van een uitzichtloze situatie bij Spartak Moskou.

Van den Brom dringt aan op behoud huurling De Zeeuw

'Demy kwam met een enorme achterstand binnen bij ons', zegt Van den Brom. 'Achteraf kun je stellen dat zijn keuze voor Rusland sportief niet de juiste was, maar daardoor hoeft hij zich de rest van zijn leven misschien niet meer druk te maken om geld. Bij ons vond hij het plezier terug en werd hij met zijn ervaring en inzicht steeds belangrijker. Ik heb erop aangedrongen dat we hem houden.'

De Zeeuw verbleef tot eind vorige week bij de Brusselaars, waarmee hij op vrijdag en zaterdag nog oefenduels afwerkte. Daarna reisde hij terug naar Moskou, waar hij wacht op een akkoord tussen Spartak en Anderlecht. Een definitieve overname zou voor de Belgische kampioen onhaalbaar zijn, een nieuwe huurperiode is nu de insteek. (Geert-Jan Jakobs) In de nieuwe editie van Voetbal International leest u een uitgebreid interview met John van den Brom, waarin hij ingaat op zijn slechte imago en zijn succes bij Anderlecht, het Ajax van België. Klik hier om de nieuwe VI direct te bestellen.

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen