Van den Brom: 'Dit hadden we nodig richting de finale'

Reacties

Na drie keer puntenverlies op rij won AZ weer eens in de Eredivisie. Vooral de manier waarop AZ won van Heracles Almelo zorgde ervoor dat trainer John van den Brom met meer vertrouwen uitkijkt naar die belangrijke bekerfinale tegen Vitesse.

Van den Brom: 'Dit hadden we nodig richting de finale'

'Ik vond ons heel goed', was de conclusie van Van den Brom in gesprek met FOX Sports. 'Een goed team, zoals je dat graag ziet als trainer. Veel energie, agressief, veel kansen gecreëerd. We waren de baas hier, ik ben heel tevreden.' De goede prestatie in Almelo komt als geroepen voor AZ, dat bekertegenstander Vitesse wél vertrouwen zag tanken in de Eredivisie.

'Het is een bevestiging voor de jongens. Energie in een wedstrijd leggen en agressief zijn, dat is de basis. Als je dat elke wedstrijd meeneemt, zie je hoe goed we kunnen voetballen. Dan is dit een mooie opmaat naar die dertigste', kijkt Van den Brom vooruit naar de belangrijkste wedstrijd van het seizoen voor AZ. De club staat 30 april in de bekerfinale tegenover Vitesse.

'Je merkt dat het overal gaat spelen. Bij mij, bij de spelers en de supporters. Als een spelersgroep heb je zulke wedstrijden nodig om met een nog beter gevoel af te reizen naar De Kuip.' Er staat veel op het spel in de finale te Rotterdam, de winnaar komt volgend seizoen uit in de groepsfase van de Europa League.

Teleurstelling bij Stegeman
Aan de andere kant van de medaille was daar Heracles, dat geen enkele aanspraak maakte op een driepunter. 'We mogen blij zijn dat het uiteindelijk 1-2 is geworden', zuchtte Stegeman na de wedstrijd voor de camera van FOX Sports. 'Ik moet eerlijk zeggen dat ik geen enkele keer het gevoel had dat we lekker in de wedstrijd zaten. Als ik realistisch ben was AZ te goed voor ons, wij waren niet goed genoeg.'

De nummer zes van de Eredivisie overklaste de manschappen van Stegeman. 'We waren niet bij machte om het AZ moeilijk te maken. Soms is een tegenstander gewoon beter, dan moet je een hand geven en op naar de volgende wedstrijd.' Heracles staat na de nederlaag negende in de Eredivisie, concurrent FC Groningen kan de ploeg op één punt naderen als het zelf weet te winnen van PEC Zwolle.

De negende positie in de Eredivisie is dit seizoen cruciaal voor de play-offs. Normaal gesproken mogen alleen de nummers vier tot en met zeven strijden voor Europees voetbal, maar omdat FC Twente (uitgesloten van Europees voetbal) en AZ/Vitesse (bekerfinalisten) wegvallen, kunnen ook de nummer acht en negen zich plaatsen voor de play-offs.

{"title":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","titleMobile":"Nieuw bij TOTO? Ontvang 50x je inleg voor zege van PSV!","odd":"50.00","url":"https://partner.toto.nl/C.ashx?btag=a_432b_305c_&affid=205&siteid=432&adid=305&c=","bookmaker":{"name":"Toto","id":5002,"lightIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","darkIconUrl":"/dam/jcr:e7f305cf-dff6-4aeb-b07c-a92c6a2867c8/toto-2.svg","iconSize":27},"image":"jcr:5e9d6612-8d73-4c52-9042-dc628c0ede1a","position":"2","type":"link","articleLink":"/nieuws/actie-jacks-tot-100x-je-inzet-voor-een-zege-van-feyenoord-of-psv","articleId":"dd0a2af1-c5c3-4a1a-aab8-c34875dc201d","text":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO.","textMobile":"Wint PSV op bezoek bij SC Heerenveen? Bekijk de welkomstactie (24+) van TOTO."}
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.