Van den Brom bijna kampioen: 'We zijn er klaar voor'

Door de 4-2 overwinning bij SC Lokeren kan John van den Brom zondag voor het eerst in zijn trainersloopbaan kampioen worden. De 46-jarige oefenmeester heeft er vertrouwen in dat Anderlecht de landstitel tegen concurrent SV Zulte Waregem niet meer uit handen geeft.

Van den Brom bijna kampioen: 'We zijn er klaar voor'

Hoewel ook Zulte donderdagavond overtuigend won (5-2 tegen Club Brugge) volstaat zondag een gelijkspel in het eigen Constant Vanden Stock Stadion. 'We hebben onze laatste drie wedstrijden gewonnen en dat geeft veel vertrouwen. Iedereen is fit gebleven en ik kon zelfs enkele spelers wisselen om hen te sparen. We zijn klaar voor zondag', aldus Van den Brom tegen Sporza.

'We hebben een moeilijke horde genomen door hier overtuigend te winnen', vertelde Van den Brom over de 4-2 zege tegen het voor de titel al uitgeschakelde Lokeren. 'De vreugde werd wel een beetje gedempt toen we de andere uitslag hoorden. Maar goed, wij hebben gedaan wat we moesten doen.' Mooie bijkomstigheid is dat Van den Brom zondag in de allesbeslissende kraker tegen Zulte weer kan beschikken over een topfitte Matías Suárez (foto midden met Milan Jovanovic). De Argentijnse aanvaller kwam vrijwel het gehele seizoen niet in actie door een knieblessure, maar nam donderdagavond twee van de vier Brusselse treffers voor zijn rekening.

'Nu zie je waartoe een goede Suarez in staat is', zei Van den Brom over zijn sterspeler, die een transfer naar CSKA Moskou meerdere keren in het water zag vallen door zijn fysieke problemen. 'Ook Dennis Praet heeft heel goed gespeeld. Hij is echt helemaal terug na een mindere periode. De jongens die het verschil kunnen maken hebben dat de laatste weken ook gedaan.'

Met nog een wedstrijd te gaan heeft Anderlecht een voorsprong van twee punten op uitdager Zulte Waregem. Mocht Van den Brom er zondag in slagen die marge te verdedigen, dan pakt hij zijn tweede prijs uit zijn carrière. Eerder deze jaargang won hij met Paars-Wit al de Belgische Supercup ten koste van Lokeren (3-2).

Alle gebruikte foto's op VI.nl zijn afkomstig van VI Images.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen