Van den Brom: 'Ben geschrokken, want alles viel weg'

AZ-trainer John van den Brom schrok van de wijze waarop zijn elftal zaterdag onderuit ging bij PSV (3-0). Volgens de coach ging er veel fout in de organisatie van zijn elftal.

AZ begon heel aardig, maar na de 1-0 van Luciano Narsingh in de twintigste minuut was PSV heer en meester. 'Tot het eerste doelpunt van PSV zat het wel goed. Daarna viel alles weg. Daar ben ik wel van geschrokken. Op achterstand komen kan, maar je moet je wel aan de afspraken blijven houden', foeterde Van den Brom tegen FOX Sports.

PSV profiteerde optimaal van de wanorde in het elftal van AZ en ging rusten met een 3-0 voorsprong. 'Toen speelden we een verloren wedstrijd. De tweede helft was bloedeloos. Die hadden we net zo goed schriftelijk af kunnen doen. Laat dit een goed leermoment zijn', waarschuwt Van den Brom, die na de remise tegen FC Twente (2-2) van twee weken geleden nog wacht op zijn eerste zege als coach van AZ.

Na de verliespartij staat AZ achtste, maar een groot aantal concurrenten moet nog in actie komen. Volgende week nemen de Alkmaarders het thuis op tegen FC Groningen.