Van den Boogaart opgeëist door Sevilla

Mark van den Boogaart, slechts sporadisch invaller van FC Dordrecht, keert op last van zijn werkgever Sevilla terug naar Spanje. De 21-jarige middenvelder stapte voor het seizoen 2005/2006 over naar de huidige nummer 2 van Spanje, waar hij wel met de A-selectie meetrainde maar uitsluitend in het B-team uitkwam.

Van den Boogaart opgeëist door Sevilla

De in Spanje met heimwee kampende Van den Boogaart, die tien jaar werd opgeleid bij de amateurtak van Feyenoord, werd voor het huidige seizoen gehuurd door FC Dordrecht. Die overeenkomst die op amateurbasis werd afgesloten eindigt woensdag. Van den Boogaart kwam bij De Schapenkoppen tot slechts drie korte invalbeurten.

Sevilla wil na vandaag een huursom tegemoetzien van FC Dordrecht, maar die club voelt daar niets voor. Om die reden moet de in Rotterdam geboren Van den Boogaart zich weer in Andalusië melden, dit keer bij het beloftenelftal. Komende zomer tracht FC Dordrecht Van den Boogaart opnieuw naar de Krommedijk te halen.

Destijds deed Feyenoord-coach Ruud Gullit een beroep op de toen negentienjarige middenvelder voor de UEFA Cup-wedstrijd tegen Sporting Lissabon, omdat Gullit niet kon beschikken over een aantal geroutineerde verdedigers. Van den Boogaart bleef in De Kuip bij die gelegenheid echter op de reservebank.

Bekijk hier al onze video's