Van den Berg wijst voorstel aanklager van de hand

Reacties

De aanklager betaald voetbal heeft SC Heerenveen-speler Joey van den Berg een schikkingsvoorstel gedaan van twee wedstrijden, waarvan één voorwaardelijk. De aanvoerder heeft het voorstel van de hand gewezen en laat zijn zaak voorkomen bij de tuchtcommissie.

Van den Berg wijst voorstel aanklager van de hand

Van den Berg werd zaterdag door scheidsrechter Martin van den Kerkhof van het veld gestuurd vanwege natrappen. De Heerenveen-captain was zich van geen kwaad bewust, vertelde hij bij de NOS. 'Het liefste had ik hem een doodschop gegeven, dan wist ik tenminste waar het aan lag.' Een dag later zei hij op de clubsite spijt te hebben van die woorden.

Van den Kerkhof liet direct na de door PEC Zwolle gewonnen wedstrijd (5-2) weten geen spijt te hebben van zijn beslissing. 'Op het moment dat ik fluit voor een overtreding, zie ik dat hij met zijn linkerbeen natrapt en zijn tegenstander raakt', legde de arbiter, die ook na het zien van de tv-beelden bij zijn beslissing bleef, uit bij FOX Sports.

Mocht Van den Berg akkoord gaan met het voorstel, dan mist hij het thuisduel met Willem II. In de uitwedstrijd tegen Feyenoord kan trainer Foppe de Haan dan gewoon weer over zijn aanvoerder beschikken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.