Van den Berg doorstaat eerste test in aanloop naar derby

Reacties

Trainer Dwight Lodeweges ziet in de Derby van het Noorden een belangrijke rol weggelegd voor Joey van den Berg. SC Heerenveen hakt echter op het laatste moment pas de knoop door over het meespelen van zijn aanvoerder tegen FC Groningen.

Van den Berg doorstaat eerste test in aanloop naar derby

Van den Berg raakte twee weken geblesseerd aan zijn lies tijdens de warming-up voorafgaand aan de wedstrijd tegen PEC Zwolle (1-1). Vrijdag trainde hij voor het eerst met de selectie mee. 'Dat ging goed, maar het was een tactische training. Joey is niet voluit gegaan en dat wilden we ook niet', aldus Lodeweges op de clubsite.

De coach merkt dat zijn spelers zich goed voelen, maar weet Van den Berg zijn elftal nog een extra impuls kan geven. 'In zijn laatste wedstrijd tegen PSV speelde hij heel goed. Hij is belangrijk, met zijn spel, maar ook met zijn coaching en het neerzetten van mensen. Zeker in een jong team als het onze heb je ervaring nodig.'

Voor tegenstander FC Groningen wacht volgende week donderdag een thuisduel met Olympique Marseille, maar Lodeweges verwacht niet dat de spelers van zijn oude club al met hun hoofd bij dat Europa League-duel zitten. 'Het kan zijn dat ze denken: Ik moet fit blijven, want ik wil Olympique niet missen. Maar ik denk het niet. Ik verwacht een gretig Groningen.'

Voor de Friezen is er zaterdag nog een afsluitende training in aanloop naar het duel met de ploeg van Erwin van de Looi. De wedstrijd vindt zondagmiddag om 12.30 uur plaats in Groningen.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.