Van den Belt legt functie bij FC Twente neer

Reacties

Gerald van den Belt heeft zijn functie als financieel directeur bij FC Twente per direct neergelegd. Dit besluit volgt op de aanbevelingen uit het onderzoek van Ben Knüppe. Ook drie andere bestuursleden vertrekken bij de club uit Enschede.

Van den Belt legt functie bij FC Twente neer

Knüppe beval het vertrek van Van den Belt aan omdat hij mee had gewerkt aan creatieve oplossingen rondom betalingen aan de zaakwaarnemer van Dusan Tadic, Zoran Pavlovic. Van den Belt had voorgesteld dat Pavlovic facturen voor niet verrichte werkzaamheden zou sturen naar FC Twente.

Een terugkeer van Van den Belt in een andere functie is niet uitgesloten. Dat kan echter alleen in een niet-statutaire rol. 'We zijn blij met dat signaal en gaan daarover met hem in overleg', zei interim-directeur Onno Jacobs woensdag tijdens een persconferentie. Van den Belt is pas sinds maart 2015 werkzaam voor FC Twente.

Behalve Van den Belt vertrekken ook bestuursleden Hein Trebbe (per volgende week), Joop de Winter (direct) en Hennie ten Hag (volgende week), zoals was aanbevolen door Knüppe. FC Twente moet de aanbevelingen van Knüppe vóór 1 mei doorvoeren om zijn licentie voor het spelen van betaald voetbal niet kwijt te raken.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.