Van Deelen wil met Cambuur terug naar de Eredivisie

Reacties

SC Cambuur heeft de tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen binnen. De naar de Jupiler League gedegradeerde club neemt Jordy van Deelen transfervrij over van FC Emmen, waar hij samenspeelde met Raymond Gyasi, de eerste versterking van Cambuur.

Van Deelen wil met Cambuur terug naar de Eredivisie

Van Deelen heeft getekend voor één seizoen met een optie voor nog een jaar. De 22-jarige rechtsback is duidelijk over zijn ambities. 'Cambuur is een mooie club en de ambities spreken me ook enorm aan. Ik kan niet wachten om te beginnen en wil met Cambuur zo snel mogelijk terug naar de Eredivisie', zegt hij op de website van zijn nieuwe werkgever.

Toen Van Deelen vorig jaar in Emmen neerstreek, had de bij Feyenoord opgeleide verdediger al 25 duels in de Eredivisie in de benen. In het seizoen 2011/12 speelde de voormalig jeugdinternational op huurbasis tien competitiewedstrijden voor Excelsior. Twee seizoenen later maakte hij zijn debuut voor Feyenoord, maar het bleef bij één duel in De Kuip.

In de winter van 2014 werd Van Deelen daarom verhuurd aan FC Dordrecht, waarmee hij naar de Eredivisie promoveerde. Op het hoogste niveau waren hem veertien optredens gegund. Om nog meer duels aan dat aantal toe te voegen, zal de back Cambuur terug moeten helpen naar de Eredivisie. Met dat doel voor ogen kwam de aan Emmen verhuurde Gyasi eerder al over van AZ.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.