Van de Streek en Nwakali in de hoofdrol

Reacties

Wekelijks kiezen de correspondenten van VI de drie beste spelers van de voorbije Jupiler League-speeldag en wordt op basis van de cijfers het Elftal van de Week samengesteld.

Van de Streek en Nwakali in de hoofdrol

Sander van de Streek nam SC Cambuur bij de hand tegen NAC Breda. De Friezen kruipen omhoog op de ranglijst en de aanvaller speelt daar een grote rol bij. In Maastricht blonk Kelechi Nwakali uit. De Nigeriaanse jongeling begint zich steeds beter thuis te voelen bij koploper MVV Maastricht.

Topdrie van de week

Sander van de Streek (SC Cambuur)          8
In de Eredivisie liet Sander van de Streek al regelmatig zien dat hij dat niveau aan kon. Net als heel SC Cambuur zocht de voormalige Vitesse-speler dit seizoen lang naar zijn vorm in de Jupiler League. Van de Streek en Cambuur zijn de laatste weken duidelijk op de weg terug. Met een trefzekere Van de Streek gaan de Friezen ongetwijfeld nog verder stijgen op de ranglijst. Dat een Eredivisie-waardige speler de ploeg omhoog stuwt is een goede zaak. Van de Streek als leider is niet zo'n gekke gedachte.

Kelechi Nwakali (MVV Maastricht)            8
Arsenal legde hem voor vijf seizoenen vast en verhuurde hem aan MVV Maastricht. Na een gewenningsperiode in het zuiden van het land is Kelechi Nwakali nu gewend aan zijn nieuwe omgeving. Trainer Ron Elsen had al lang gezien dat de tiener bijzondere kwaliteiten had en nu ziet het MVV-publiek het ook. Nwakali is voor de koploper in de Jupiler League een extraatje. Een speler die het verschil kan maken in de titelstrijd waarin MVV misschien ook wel tot eigen verrassing is beland.

Rogier Krohne (Emmen) 7,5
Ooit speelde Rogier Krohne vier Eredivisie-wedstrijden in dienst van FC Groningen. Als speler van Jong Groningen was hij topscorer geworden en zelf Ajax en PSV toonden voorzichtig belangstelling. Zijn debuut in 2005 leidde echter niet tot een doorbraak en na achttien duels voor Emmen in het seizoen 2008/09 trok hij de grens over. Tussen 2009 en 2016 speelde Krohne voor SV Cloppenburg en Preussen Munster op het Duitse vierde en derde niveau. Als 33-jarige is hij dit seizoen terug als spits van Emmen. Zijn ervaring en torinstinct zijn goud waard voor de keurig presterende ploeg van trainer Dick Lukkien.

De stand in het spelersklassement na speelronde 15
Speler Team Gemiddelde
1. Abdelhak Nouri Jong Ajax 7,13
2. Donny van de Beek Jong Ajax 6,80
3. Frenkie de Jong Jong Ajax 6,62
4. Joeri Schroijen MVV Maastricht 6,61
5. Johnatan Opoku VVV-Venlo 6,50
  Thomas Verheijdt MVV Maastricht 6,50
7. Gyliano van Velzen FC Volendam 6,47
8. Nick Kuipers MVV Maastricht 6,46
  Pablo Rosario Jong PSV 6,46
10. Dario van den Buijs FC Eindhoven 6,43
Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.