Van de Pavert: 'Kramer moet van mijn gezicht afblijven'

De Graafschap-aanvoerder Ted van de Pavert was na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord (1-2) niet te spreken over enkele beslissingen van scheidsrechter Danny Makkelie.

Van de Pavert was van mening dat scheidsrechter Makkelie spits Michiel Kramer nog voor rust van het veld had moeten sturen, toen laatstgenoemde hem in zijn gezicht raakte. 'Hij had volgens mij rood moeten hebben. Kramer duwde me in mijn gezicht en daar moet je volgens mij van afblijven', aldus de verdediger in gesprek met de NOS. Makkelie verklaarde na afloop het bewuste indicent niet te hebben gezien.

De arbiter keurde een Doetinchemse treffer af omdat Feyenoord-doelman Kenneth Vermeer werd gehinderd. Ook over die situatie was de defensieve kracht het niet eens met de arbiter. 'Ik sprong volgens mij gewoon eerder dan Vermeer. Natuurlijk probeerde ik in de lijn van de keeper te staan, maar het is niet zo dat ik hem blokte.'

Makkelie vertelde dat hij de goal afkeurde vanwege een actie van Cas Peters. 'Voor mij was het echt honderd procent een overtreding. Peters had alleen maar oog voor de keeper en zette duidelijk een blok.'

Houvast
Trainer Jan Vreman hield gemengde gevoelens over aan de ontmoeting met Feyenoord. 'Bij vlagen zag het er goed uit, die eerste helft geeft ons houvast', analyseerde de coach, die voor de zevende keer dit seizoen met lege handen stond na een competitieduel.

De Superboeren, die met een 1-0 voorsprong gingen rusten, gaven de leiding in de tweede helft uit handen. 'Het eerste doelpunt van Feyenoord viel te snel, daar stonden we niet goed te dekken. Ik denk dat we hier een punt hadden kunnen behalen, dat was verdiend geweest', aldus de trainer.