Van de Looi praat voorlopig nog niet met banneling Antonia

Reacties

FC Groningen-trainer Erwin van de Looi zal deze week nog niet met Jarchinio Antonia gaan praten over diens verbanning. De aanvaller werd uit de selectie gezet, nadat hij anderhalve week geleden in het uitduel met AZ als reservespeler – toen de Groningers al drie keer hadden gewisseld – voortijdig de kleedkamer had opgezocht.

Van de Looi praat voorlopig nog niet met banneling Antonia

Volgens de noorderlingen heeft hij na het duel de fatsoensnormen overschreden. Antonia trainde begin deze week nog voor zichzelf. 'We focussen ons eerst op het duel met PSV (zaterdagavond 19.45 uur, red.), daarna zien we wel verder', aldus Van de Looi.

De 25-jarige Antonia, die medio 2014 overkwam van Go Ahead Eagles, kwam dit seizoen zestien keer in de competitie in actie voor Groningen, waarvan hij acht keer in de basis begon. De buitenspeler scoorde in die duels niet. Ook in wedstrijden in het bekertoernooi, de strijd om de Johan Cruijff Schaal en de Europa League kwam hij niet tot scoren.

Het was sowieso een slechte week voor de club. Niet alleen verloor FC Groningen zijn derde duel op rij (2-0 bij FC Twente), het maakte ook een slechte beurt richting Dick Lukkien. Toen de assistent-trainer in de gaten kreeg dat de gesprekken die hij voerde over de opvolging van Van de Looi een wassen neus bleken, vroeg hij de leiding of hij om de tafel mocht met FC Emmen. Dat was geen probleem.

'Met Emmen was ik vervolgens nagenoeg rond', zegt Lukkien. 'Maar FC Groningen kreeg mijn opvolging niet voor elkaar en dus ging het niet door. Daar ben ik uiteraard zeer teleurgesteld over, want dit was voor mij een mooie kans.'

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.