Van de Looi over De Leeuw: 'Hoeveel pech kun je hebben?'

Reacties

Het meespelen van FC Groningen-aanvaller Michael de Leeuw (rechts op de foto met Tjaronn Chery) woensdagavond in de halve finale van het bekertoernooi tegen Excelsior is twijfelachtig.

Van de Looi over De Leeuw: 'Hoeveel pech kun je hebben?'

De topscorer van de noorderlingen – de spits scoorde dit seizoen dertien keer in de Eredivisie en zeven keer in het bekertoernooi– is weliswaar hersteld van een hamstringblessure, maar op de afsluitende training gisteren ontbrak hij. 'Michael heeft een griepje', zegt trainer Erwin van de Looi tegenover Voetbal International.

'Hoeveel pech kun je hebben? Het is zuur voor ons, maar helemaal voor Michael zelf. Ik heb vanmorgen nog contact met hem gehad en we bekijken of hij tegen Excelsior een rol kan spelen. We gaan er echt alles aan doen, we kunnen het met wat pillen proberen, maar daarmee houdt het ook op. Als Michael niet speelt, hebben we in Danny Hoesen een uitstekende vervanger', aldus de coach van Groningen.

Van de Looi beseft dat het bereiken van de finale dit wisselvallige seizoen toch nog de nodige glans geeft. 'Dat doet een finale natuurlijk altijd, maar jij doelt op onze stand op de ranglijst', aldus de oefenmeester. 'We staan elfde en dat is inderdaad niet wat we van dit seizoen hadden verwacht. Als je goed naar de stand kijkt en naar ons doelsaldo dan kun je een hoop verklaren. We scoren te weinig, maar dat betekent niet dat we de kansen niet creëren. Er wordt dan gezegd dat we het moeilijk hebben tegen de wat kleinere clubs. Aan de ene kant is dat ook zo, omdat die meer inzakken, aan de andere kant krijgen we genoeg kansen. Ze moeten er alleen in.'

De 43-jarige Gelderlander denkt dat de wedstrijd vanavond wel eens een kopie zou kunnen worden van de eerdere thuiswedstrijd van FC Groningen tegen Excelsior (1-1). 'Toen speelden ze vanuit een gesloten defensie en dat zullen ze nu weer doen. Excelsior is een heel lastige tegenstander. Het houdt de ruimte klein, staat heel goed georganiseerd en komt er in de omschakeling razendsnel uit. Het is aan ons om er doorheen te spelen.'

'Dat kunnen we. Onze spelers zullen niet heel vaak de kans krijgen een bekerfinale in De Kuip te spelen. Die krijgen ze nu wel. Dat besef is er bij iedereen, dit is het moment om te laten zien dat wij naar Rotterdam willen. Ik merk aan alle spelers, maar ook aan de technische staf dat ze er heel veel zin in hebben om er met de steun van ons publiek een geweldige avond van te maken', zegt Van de Looi tot slot.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.