Van de Looi ontevreden over smalle selectie FC Groningen

Reacties

Verdedigers zijn in de selectie van FC Groningen dun gezaaid. Trainer Erwin van de Looi is dan ook ontevreden over de activiteiten van zijn club in de laatste weken van de transferperiode.

Van de Looi ontevreden over smalle selectie FC Groningen

Van de Looi vindt dat de directie van FC Groningen in beginsel goed heeft geanticipeerd op het vertrek van spelers, maar niet op dat van Filip Kostic en Stefano Magnasco.

'Dat is geen verwijt naar de clubleiding, want ze hebben er alles aan gedaan', zegt Van de Looi realistisch tegen Voetbal International. 'Mimoun Mahi hebben we erbij voor de lange termijn, maar we hadden echt twee à drie directe versterkingen erbij willen hebben. Iedereen bij de club vindt dat de kern goed is, maar deze selectie is wel wat te smal. We moeten niet te veel blessures krijgen en ook voor de concurrentie in de groep was het goed geweest als er spelers bij waren gekomen.'

Vooral in de defensie had Van de Looi graag nog extra mankracht gezien. Zeker omdat Lorenzo Burnet (heup) en Martijn van der Laan (lies) door kwetsuren nog enkele weken niet inzetbaar zijn. 'We zitten nu niet zo dik in de verdedigers', weet de coach. ‘Ook Nick Bakker zijn we nog wel even kwijt. Hij revalideert van een kruisbandblessure.' Uit een kijkoperatie bleek onlangs dat een nieuwe operatie noodzakelijk was. Bakker wacht zodoende opnieuw een lang revalidatietraject: hij kampte al eerder met een kruisbandblessure.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.