Van de Looi heeft Sørloth dankzij brace weer terug tegen Ajax

Reacties

Alexander Sørloth maakt voor het duel met Ajax zijn rentree in de wedstrijdselectie van FC Groningen. De Noorse spits brak twee weken geleden zijn middenhandsbeentje, maar kan met behulp van een brace alweer meedoen tegen de Amsterdammers.

Van de Looi heeft Sørloth dankzij brace weer terug tegen Ajax

Trainer Erwin van de Looi weet nog niet of hij Sørloth ook meteen in de basis zet tegen Ajax. 'Alexander heeft nog maar één keer volledig meegetraind, daarnaast heeft zijn vervanger Danny Hoesen een heel aardige rol gehad in de laatste twee wedstrijden', aldus de trainer. Hoesen was met name in het duel met PEC Zwolle belangrijk met een goal en een assist.

De 25-jarige Limburger heeft vertrouwen in het duel met zijn oude club: 'We hebben vorig seizoen laten zien dat we Ajax kunnen verslaan (2-0, red.) en het is voor geen enkele ploeg lekker om naar de Euroborg te komen.' Ook Rasmus Lindgren, die zondag zijn honderdvijftigste Eredivisie-wedstrijd kan spelen, treft zondag zijn oude werkgever. De Zweed speelde in zijn loopbaan twee keer voor de Amsterdammers: 'Ajax is een solide team met goede spelers en ze zijn moeilijk te bespelen', weet hij.

Zijn trainer is het daarmee eens. 'De weerstand zal hoog zijn. Ze hebben er een aantal wedstrijden op zitten tegen tegenstanders die ver inzakken. Daar hebben ze niet altijd direct een antwoord op, maar ze blijven wel heel geduldig. Dat oogt dan wellicht niet altijd even spectaculair, maar ze boeken er wel resultaat mee.'

Rendement
'Ajax is een ploeg die verdedigend weinig weggeeft', weet Van de Looi. 'Ons rendement zal zondag dus hoog moeten zijn.' Zondag om 12.30 uur is de aftrap van het duel tussen de nummer zeven en twee van de Eredivisie.

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.