Van de Looi: 'Drie punten, het had gekund'

Het gevoel van een gemiste kans bekroop Erwin van de Looi na de nederlaag tegen Ajax (1-2). De trainer van FC Groningen wees op het verschil in effectiviteit.

'We hebben in de eerste helft echt goed gespeeld en Ajax onze wil opgelegd. We kregen ook een paar goede kansen, maar we waren iets te wild en iets te druk', keek Van de Looi bij FOX Sports terug.

De trainer van FC Groningen moest erkennen dat zijn ploeg na rust moeite had met de opgevoerde druk van Ajax. 'En daar maken ze direct twee goals uit, kassa. Dat is klote.'

'Het heeft ook met de kwaliteiten te maken dat Ajax ze maakt en wij niet. Soms heb je van die dagen dat je heel veel goed doet maar uiteindelijk moet de bal in het mandje. Dat hebben we één keer gedaan, maar dat was te laat. We hebben het onszelf moeilijk gemaakt en verloren omdat we niet hebben gescoord.'

Door de gemiste kansen moest FC Groningen in de strijd om de play-offs een pas op de plaats maken. 'Hoe meer punten, hoe beter. Maar we hebben meer punten dan vorig jaar, maar dit soort wedstrijden kan een extra boost geven. De drie punten, het had gekund.'